Ylijäämäpuodin kuulumiset – avajaiset lähestyvät

posted in: Uncategorized 0

Joko rohkenit liittyä Ylijäämäpuodin jäseneksi? Puoti aukeaa nyt maanantaina 13.8. ja liittyminen kannattaa ennen sitä. Rohkeuttahan se vaatii lähteä mukaan uuteen systeemiin. Siksi jäsenmaksu on ennakkoon ostettuna vain 25 €/ 3kk eli 8,33 € kuukaudessa. Pieni hinnankorotus on luvassa siis maanantaina.

Useimmat jäsenet, joiden kanssa itse olen päässyt juttelemaan, ovat helpottuneita siitä, että omalle ylijäämälle on nyt paikka, mihin sen tuo. Samaa helpotusta tunnen itsekin. Enää en edes laita  ylijäämää kaappeihini, vaan minulla on hyväkuntoiselle uudenveroiselle ylijäämälle oma lajittelulaatikko hyllyssä. Ja arvatkaapas, miten eri tavoin nyt suhtaudun syksyn omenasatoomme? Aiemmin runsas sato on tuottanut ongelmia ja huonoa omaatuntoakin. Nyt harmittelen jokaista maahan ennen aikojaan tippunutta omppua. Olisi niin kiva saada ne kaikki jakoon teille puotiimme.

Olemme saaneet hyviä neuvoja, kinkkisiä kysymyksiä, asiantuntija-apua ja ideoita teiltä. Kiitos ihan jokaisesta ja olkaa jatkossakin aktiivisia. Ja näinhän se menee. Nyt ei ole kyse valmiista konseptista, vaan toiminta varmasti muotoutuu tässä porukalla, kun puoti aukeaa. Ja välistä varmasti hyllyt ovat ehkä tyhjät, toisinaan notkuvat tavaraa.

Joku esitti hyvän kysymyksen eli voiko puodin jäseneksi tulla, jos ei itseltä jää juurikaan mitään ylijäämää. Minun mielestä puoti tarvitsee hyvin erilaisia kaupunkilaisia jäsenikseen. Joku tuo enemmän, toinen hakee ja kukaan ei hamstraa, vaan ottaa omaan lähitarpeeseen.  Näin puodissa säilyy tavaran tasapaino. Minä toivon, että jatkossakaan ei tarvitsisi määritellä, että ylijäämää on jokaisen tuotava tietty määrä, sillä senhän pitäisi olla meidän kaikkien tavoite, ettei meiltä jää sitä ylijäämää. Toiset onnistuu siinä paremmin, eikä heitä voi siitä rangaista jättämällä heitä ilman jäsenyyttä. Eihän vaan?

Nyt on hyvä hetki käydä kodin kaappeja läpi. Olen sunnuntaina 12.8. klo 18-19 Localilla. Laita viestiä, jos haluat tuoda ylijäämääsi puotiin. Se olisi mukavaa maanantain avajaisiakin ajatellen.

Ja hei tervetuloa maanantaina 13.8. klo 12 -18 Local Storageen. Juodaan yhdessä pullakahvit. Jäsenet voivat siitä sitten livahtaa puodinkin puolelle.

Ps. Muistathan, että jos olit 20. ensimmäisen jäsenen joukossa, voit tilata ylijäämällesi syksyn aikana kyydin puotiin Pepeltä petteri(at)localstorage.fi ja hei mikään ei estä tulemasta itsekin sillä samalla kyydillä ”ostoksille”.