Ylijäämäpuoti ja sata vastuullista jäsentä – kiertotalous tervetuloa

posted in: Uncategorized 0

Ylijäämäpuoti on toiminut nyt reilun kuukauden. Kokeilu on lähtenyt rohkaisevasti liikkeelle. Muutimme jo alkumetreillä maksusysteemiä. Nyt jäsenmaksu on voimassa aina ostohetkestä kolme kuukautta, joten jäseneksi kannattaa liittyä aina.

On oikeastaan hämmentävää, ettei jäsenmäärä ole ryöpsähtänyt moninkertaiseksi. Toisaalta on turvallista edetä maltilla. Ylijäämäpuoti kun on uusi vähän erilainen konsepti.  Pienellä jäsenmaksulla “kympillä kuussa”  pääset vaivattomasti jakamaan omaa kodin ylijäämääsi. Ja vaikka annat ilmaiseksi, vaatimuksena on, että ylijäämäsi on priimaa. Erilaista ja erikoista sekin  että saat ottaa ilmaiseksi kaiken sen, mitä itse tarvitset.

Olemme monesta asiasta ylpeitä ja kiitollisia jäsenillemme.  Puodin tavaran taso on pysynyt hyvänä ja minkäänlaista hampstraamista ei ole ollut ilmassa.  Erityisen ylpeitä olemme siitä, että jäsenten matkaan lähtee elintarvikkeita,  kodin tavaraa ja toisten hutivaateostoksia. Jäsenille on jo nyt “uutta normaalia” ottaa omaan käyttöön hyvää ylijäämää.  Ja miksei, sehän on vastuullista ja järkevää. Eikä taloudellisella tilanteella ole ylijäämän hyödyntämisen kanssa tekemistä.  Ylijäämäpuodissa olemme kaikki tasavertaisia. Jäsenissä on kuitenkin myös niitä, joita esim. yhteisen kaupunkijääkaapin sisältö ilahduttaa erityisesti. Sen takia kannustan kaikkia tarkkailemaan elintarvikkeitaan ja tuomaan sen ylimääräisen ajoissa jakoon.

Ylijäämäpuoti ei ole siis kirpputori tai ongelmatavaroiden säilytyspaikka. Haluamme, että se on modernia kiertotaloutta, toivottavasti lähitulevaisuudessa sitä “uutta normaalia” entistä useammalle kaupunkilaiselle Järvenpäässä.

Puoti vaatii toimiakseen lisää jäseniä. Kolmen kuukauden jäsenmaksu on 30 € (10 €/kk), opiskelijoilta 25 €.  Uskomme, että vastuullisilla jäsenillä on vastuullisia ystäviä, joten ystävänkampanjamme jatkuu edelleen.  Jokaisesta uudesta ystävästäsi, joka liittyy jäseneksi, saat aina 5 € alennuksen omasta jäsenmaksustasi. Voit vaikka uutena opiskelijajäsenenä kerätä ensin viisi ystäväjäsentä, jolloin oma jäsenmaksusi on ilmainen.

Ps. Olemme tekemässä lisätilaa puodille. Meiltä on toivottu mm. osastoa vauvoille, heidän vaatteille ja tarvikkeille tai urheiluvälineille. Mitä sinä ehdottaisit?