Ylijäämäpuoti –  muutto ahdistaa, kiertotaloudesta mielihyvää

posted in: Uncategorized 0

Meillä on edessä muutto huomattavasti pienempään asuntoon. Kotonamme on liikaa tilaa ja liikaa tavaraa kahdelle aikuiselle. Tavarapaljous ahdisti, työkaveri auttoi ja sujautti kahvitauolla konmarituksesta kertovan kirjan kainalooni.  Siinä neuvotaan keräämään kaikki saman lajin tavarat yhteen, valitsemaan kasasta vain tarpeellinen ja ottamaan vain ne, jotka tuottavat itselle mielihyvää. Näin selvisi, että meiltä löytyi esimerkiksi 35 paria villasukkia, joista molemmat valitsimme viisi itseä eniten miellyttävää mukaamme tulevaan kotiimme.

Tavaranlajittelun aloittamiseen liittyi valmiiksi huonoa omaatuntoa ja epätietoisuutta siitä, mihin kaikki tavara päätyykään. Mukaan ei voi ottaa kuin murto-osan. Ylijäämäpuotiin tietenkin se hyväkuntoinen uudenveroinen ylimääräinen ja käytetyt hyväkuntoiset vaatteet hyväntekeväisyyteen. Mutta entä se kaikki muu ja kuinka kauheasti sitä sitten tulisikaan?

Nyt kotimme kaapeista on käyty puolet läpi. Lopputulos yllätti ja innostaa jatkamaan. Kaatopaikalle on menossa aina liikaa, mutta toisaalta vain 1,5 jätesäkkiä tavaraa. Hyväntekeväisyyteen kuusi säkillistä vaatetta ja ainoastaan yhdessä laatikossa on roinaa, jolle ei vielä ole osoitetta.  Ylijäämäpuotiin puolestaan lähtee peräti seitsemän muuttolaatikollista tavaraa. Sitä kodin hyväkuntoista uudenveroista, mutta meille uudessa pienessä kodissa ylimääräistä tavaraa ja uudehkoa vaatetta.

Mietitkö sinä vielä Ylijäämäpuodin jäseneksi liittymistä? Jäsenyyttä harkitessa kannattaa miettiä konmarituksen mielihyvää, mutta vielä yksi askel eteenpäin. Kun olet valinnut omista tavaroistasi itsellesi mielihyvää tuottavat asiat, on aika jatkaa hyvän mielen miettimistä. Tuleeko sinulle hyvä mieli siitä, että saat antaa eteenpäin omaa ylijäämääsi ja vieläpä sitä hyväkuntoista?  Entä tunnetko mielihyvää siitä, että löydät itsellesi jotain hyvää, sopivaa ja vastuullisesti? Kyllä, minulle tulee ainakin hyvä mieli siitä, että voin viedä Ylijäämäpuotiin jaettavaksi 25 paria lähes käyttämättömiä villasukkia.  Luotan siihen, että kun omat villasukat on kulutettu puhki, Ylijäämäpuodista löytyy uudet tilalle.  Siitä se hyvä mieli vasta tuleekin.

Näin toimii kiertotalous – tuot tullessasi, viet mennessäsi, tuot hyväkuntoista, saat hyväkuntoista ja aina tulee hyvä mieli. Kiertotalous -tervetuloa♻️

Riitta